Mudaeng (letterlijk “rood zwijntje”) is niet alleen de bijnaam van onze chef, maar verwijst ook naar een traditioneel Chinees gerecht dat in heel Azië verspreid is. Mudaeng heeft haar opleiding genoten aan de meest prestigieuze koksschool van Thaïland, in het Mandarin Oriental Hotel in Bangkok. Ze is afkomstig uit Mahasarakham (in het Noord-Oosten van Thailand).
Na haar afstuderen aan de Mahasarakham University Demonstration High School vertrekt ze naar Bangkok om Hospitality Management te studeren aan het Silpakorn International College. Aansluitend start ze in het Mandarin Oriental Hotel Apprenticeship Programme (OHAP) in Bangkok, waar ze een diploma haalt in “Traditional Thai Cooking”.
In het kader van een Hospitality uitwisselingsprogramma komt ze naar België en geeft er les in “Food Carving” aan het CERIA in Anderlecht en studeert aan de Erasmus Hogeschool in Brussel. Na enkele jaren in verschillende Thaise restaurants gewerkt te hebben steekt het ondernemersvirus de kop op en besluit ze terug te gaan naar Thaïland voor een voortgezette opleiding aan het Mandarin Oriental Hotel in Bangkok.
De opleiding als “The Oriental Professional Thai Chef” (OPTC) heeft wereldfaam en vertegenwoordigt de absolute top op gebied van de Thaise kookkunst.
Om in België een Horeca zaak te mogen uitbaten ziet ze zich genoodzaakt om ook in België een diploma te verwerven. Ze doet dit in een Syntra-centrum en behaalt met uitstekende resultaten (grote onderscheiding) ook daar haar diploma. Haar stage absolveert ze zowaar in het wereldbekende en alom geprezen “Hof van Cleve” van Peter Goossens in Kruishoutem.
“De verfijnde smaak van de culinair hoogstaande Thaise keuken overbrengen naar een breed publiek en actief meewerken aan de verspreiding van de kennis en de waardering van deze keuken bij zoveel mogelijk mensen”.
Nog vragen? Aarzel niet en neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.